lördag 29 december 2018

Mat och gäster.

De senaste dagarna har mest bestått av matlagning och trevliga gäster.


Några promenader har vi hunnit med. 


Den 26:e var min syster Elisabeth, hennes sambo Tomas och dotter Marlene här på fika.
Hans gjorde ostkaka på squash att bjuda på.
 Den godaste ostkakan är den Hans gör på squash, enligt mej.


I torsdags förmiddag gjorde Hans pizzadeg.


Pizzor i långa baner. Tre olika blev det, kyckling och paprika, lufttorkad skinka (skinkan läggs på efter gräddning och toppar med ruccola och honung) och den godaste med brysselkål, fikon, dadlar, getost, valnötter, när den var klar la vi på spenatblad.


Vi hade bjudit hit ett par grannar på mat och pizzorna blev uppskattade, gott efter all julmat.

I går var det min födelsedag och jag hade bjudit hit mina syskon. Det är så sällan vi träffas allihop, nu blev vi inte alla syskon men fyra av fem är inte så illa. Bjöd mitt äldsta syskonbarn Anna med sambo också, Anna och jag är nästan jämngamla och vi har varit/är som syskon. 

Hans lagade gulaschsoppa med pumpabröd och till kaffet budapestbakelse.
Maten uppskattades av gästerna, tror faktiskt aldrig någon klagat på hans matlagning.


Som alltid frågar jag innan jag tar kort till bloggen. Min bror ville inte vara med på bild, inte Louice heller, Anna med sambo hade inte kommit och Hans var ute i köket. 
från vänster, Ingegerd (syster), Ingela (syster), Anton, Stina med Eira, Patrik och Veronica. Alltså jag och mina syskon, vi kan inte vara normala på bild, vi är som ett gäng dagisbarn, haha. Alltid är den någon som vänder sig om, säger något eller gör konstiga miner, sådana är vi.

 Det är jättekul med gäster och sena trevliga kvällar och efter det är det jätteskönt med en helt oplanerad dag. 

Ann-sophie



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar