Börjar med lite matbilder.
Inspirerad av gårdagens pizza gjorde Hans några smördegsknyten.
Rödbetor, mozzarella, getost, valnötter och till sist honung.
Daddlar, mozzarella, getost och valnötter.
Serverades med ruccolasallad, galet gott.
Idag har vi förberett för fårens hemkomst.
Kört bort gammalt ensilage och gösel där foderhäcken stått och fyllt på med ny sand. Vi kunde gjort det i våras men det blev liksom inte av.
Eldat karborrar (tistlar), det är ju så tråkigt när hela fåren ser ut som en kardborre.
När jag inte kunde hjälpa till med mockningen samlade jag lite frön från trädgården. Här dillfrö.
Persilja.
Blir mycket persiljefrön, vackra, eller hur.
Oreganon och persiljan blommar och bakom dom finns morots och basilika frö.
Blomstetkrasse, tar in vissna blommor som får torka så sparar jag fröt.
Fjärilslarver äter bladen på krassen.
Spenaten har frösått sig. Den gror ju bäst i lägre temperaturer men jag tror inte det hinner bli någon spenat.
Fick alliumlökar av en granne när vi hade kräftskivan och idag petade jag ner dom i jorden.
Tog frö från allium när vi var på Irland förra hösten, i våras sådde jag dom inne för att plantera ut dem senare. Tre av sex har klarat sig än så länge.
Stockrosen blev för lång och tung.
Den är väl 2,5 meter hög ungefär.
Septembersolrosen blommar för fullt.
Likaså höstastern.
Hästarna har fått stått idag då jobbet med fårhagen tagit hela dagen.
Nu är det tänkt att vi ska hämta fåren, vi får väl se om vi hinner innan det blir mörkt.
Ann-Sophie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar