Vad har jag pysslat med i veckan? Jag har jobbat. Det är fortfarande mörkt när jag åker hemifrån och mörkt när jag kommer hem. Jag och mörker går inte ihop, jag blir så trött och orkeslös och det är väl därför jag tycker att jag bara jobbar.
Det blir alltså inte mycket gjort i veckorna mer än fixa djuren.
Det har faktiskt varit lite soligt några dagar i veckan, underbart.
Mindre underbart är isgatan vi har här hemma. Jag har icebug men isen är så hård att jag ändå halkar.
I dag åkte vi till till Karlsson Gård och köpte salt. Som vi har saltat i eftermiddag, det smällde och knakade i isen, sen blev det minusgrader och smältningen stannade av.
När vi gick och saltade upptäckte vi att en stor björkgren gått över staketet hos getterna och haft sönder en stolpe och nätet låg mest ner. Vi har inte sett det innan, fast det var nästan bredvid huset, har ingen aning om när det hänt men det måste vi ta tag i direkt.
Mer ved till bastun och badtunnan, toppen.
Det finns alltid något att göra på helgerna och det är skönt att vara ute.
En dag i helgen ägnar vi till att strö fårens bädd, mocka och strö hästarnas lösdrift och mocka och strö hos hönsen. Det är så himla trevligt när allt är klart och vi ser hur mycket djuren gillar det.
Igentligen är de torkad löven till getterna men lammen fick en bunt och det gillade de dom.
Hönsen tycker det är ljusare tider och snart vår, äggen har blivit fler än för några veckor sedan.
Några ägg använde vi i går till en pasta-deg.
Jag önskade med en pastamaskin i julklapp, fick en och igår testade vi den för första gången. Det var ju supersmidigt att använda den och bra blev det.
Gott med chili, vitlök, fänkål och kräftstjärtar.
Hade deg kvar från igår och vi åt pasta idag också, med pesto, sparris och squash.
Mina små odlingar.
Vi åt ju fänkål i lördags och genast googlade jag hur man odlar det, det ska visst vara lätt och då måste jag prova på det i år.
Några tomatplantor behövdes planteras om.
Vi blev sugna på ärtskott, så gott och enkelt att odla fram. Du behöver planteringsjord, vatten och ärtor. Jag odlar i godisbytor. En med hål i botten och den ställer man i en annan bytta, då kan överflödigt vatten rinna ner och rötterna stå inte i blöta.
Ann-Sophie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar