lördag 23 november 2019

Som man sår får man äta och den godaste kakan.



Vi blev sugna på rödbetsburgare i torsdags och igår fick det bli detta till middag.
Tillsammans med valnötter, getost och honung, mmmm, och så Hans hamburgerbröd, så gott!


Han grävde upp en hel hög med rödbetor i går och la in dem i morse.


Idag grävde vi upp de sista.
Alltså, de varierar så mycket i storlek, 
från en tumnagel till en knuten näve, undrar varför.


Medan vi grejade ute fick hönsen spatsera fritt, lite bråkiga är dom när de ger sig i grönsakslandet där jag petat ner vitlöken.


Eftermiddagen spenderades inne. 
Jag bakade en kaka, saffransmums med kolaglasyr.


Hans tog hand om morötterna han grävde upp innan han kom in.
4 röda morötter 1306 g!


Den sista väger över ett halvt kilo, kan man kalla rejäl.


Rivna morötter, chili, vitlök och


purjolök, allt från vår trädgård, ska bli syrade grönsaker. 


Nu ska burkarna stå och gosa till sig ett tag.


De uppgrävda röda och gula betorna, några blev kokta och styckfrysta.


Några blev inlagda.
Nu har vi nog så vi klarar oss ett tag.


Min kaka då, hur blev den?
Förutom att jag måste lära mej läsa beskrivningen ända till sista raden, den skulle svalna helt i kylen innan man skar den i bitar, blev den så himla god.
Himmelskt god faktiskt, kan verkligen rekomendera er att baka den.
Googla "Camilla Hamid saffransmums med kolaglasyr".


Snart är det dags att göra som de här två, slappa.

Ann-Sophie 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar