I torsdags kväll sa Hans -just det, Lotta Willsäter på Corren kommer i morgon klockan tio.
Okej, varför då, blev svaret från mej.
Corren ville göra ett familj reportage med "Farmen tema".
Hans bakade en sockerkaka med choklad och apelsin för att ha att bjuda på till kaffet.
Efter att kaffet var urdrucket och vi pratat en bra stund gick vi ut och de flesta korten togs ute hos djuren. Några korta filmer filmades för 24 Corren.
Glömde fråga när reportaget kommer i tidningen.
......
En bekant till oss har på sin Facebooksida haft en adventskalender med ordspråkstema. Han och hans fru har gjort har filmsnuttar och vi har fått gissa ordspråken. Oj, den kalendern har verkligen engagerat hans vänner på FB, de var riktigt roliga och bra gjorda. Jag själv är ju inte så morgonpigg så svaren hade redan kommit när jag kollade. Hans däremot är morgonpigg och vann kalenderkampen och blev lovad ett pris. Idag låg priset i postlådan.
Fina selpinnar, som vår bekant gör själv, med Hans initialer på.
En selpinne håller fast hästvagnens skakel i selen, enkelt förklarat.
........
När Lotta från Corren var här kom vi att prata om mat, att hos sett på Hans instagram att han lagar mycket mat från grunden och bakar en del. Han tycker det är roligt med både matlagning och bakning. Själv är jag inte lika road, visst både lagar jag mat och bakar men inte i samma utsträcknings som honom. Fast det är roligt när vi styr och ställer tillsammans i köket.
När vi var på väg hem från Åtvid på eftermiddagen pratade vi om kvällens middag, hamburgare med bröd, sötpotatispommes och lökringar sa Louice -kan ni inte vara lite normala och köpa hamburgebröd. Vi var alla tre ganska hungriga och färdigtköpt går ju fortare men det är ju bara att ta en banan medan maten lagas.
Vi vill inte vara normala, vi vill ha hembakat och baka hamburgebröd gör Hans oftast när vi ska äta hamburgare.
Degen vägs så de ska bli lika stora.
Ungen får bli ett jässkåp med hjälp av hett vatten.
Här får bröden jäsas en stund.
Goda, fina hamburgebröd.
Hamburgarna görs på nötfärs som Hans blandar med hackad bacon, då blir dom saftiga.
Hamburgarna steks i grillpannan.
Vi gör egna sötpotatispommes och lökringar, det blir godast.
@wincent1971 @rosenfia
Ann-Sophie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar