måndag 3 december 2018

Ljus i vårt hus.


1:a advent.


Grötfrukost.
Louice förberedde risgrynsgröten på lördagkvällen när Hans och jag styckade och paketerade köttet.

På förmiddagen åkte Hans iväg och hämtade sista köttet, julskinkan. Vi som köpt mindre och mindre skinka senaste åren har nu en skinka på 7 kilo. På Annadagen läggs skinkan i saltlake och där ska den ligga i ett par veckor.


En tradition sedan några år tillbaka, pimpa ljusen till adventsljustaken. Louice gjorde ljusen till adventsljustaken som ska stå i tv-rummet.


Hans gjorde ett datumljus.


Jag "målade" ljusen till ljusstaken som står i köket.


När mörkrets lagt sig gick Hans och jag ut för att köra in foderhäcken till stona, vi har potionerat ut tre/4 gånger om dagen men nu får de fri tillgång. Var tvungen att laga den då den gått isär på ett ställe. Mysigt 1:a advents väder, plusgrader och regn.


Hans bakade de ljuvligaste saffransbullarna, med mandelmassa och vaniljkräm, som vi fikade på sent på kvällen. Jag har varit ganska seg efter lördagens slakt, även om jag inte gjorde det tyngsta jobbet precis. Men att stå ute hela dagen och paketera kött hela kvällen tar på krafterna.


Idag har jag mest suttit vid datorn, arbetsförmedlingen, a-kassan och så kollat upp lite inför framtiden. Inget jag vill berätta just nu utan Hans och jag har lite idéer som vi jobba på.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen- ideer och drömmar är till för att förverkliga. 
Man måste ju ha det målet i alla fall.

Ann-Sophie 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar